FÉG vagy Junkers-Bosch alkatrészt keres?
FÉG és Junkers-Bosch gázkészülék alkatrész bolt

Gázkészülék csoportok!

A gázkészülékeket két szempont alapján szokták csoportosítani, a névleges hőterhelés és az égéstermék elvezetés szerint.

A névleges hőterhelés szerint lehet 140 KW egység hőterhelés alatti és 140 KW egység hőterhelés feletti gázkészülék.

 

Égéstermék elvezetés szerint a gázkészülékek lehetnek:

A., Nyilt égésterű készülékek, amelyek kéménnyel nem rendelkeznek. Ezek a készülékek a helyiség levegőjét használják az égéshez.de kéménnyel nem rendelkeznek. Mint minden esetben itt is az üzemeltetés szabályokhoz van kötve. Ebbe a csoportba tartoznak a kis vízmelegítők (FÉG WG 125, Junkers W125...) tűzhelyek, gázzsámolyok stb.

B., Nyilt égésterű készülékek, amelyek kéménnyel rendelkeznek. Ezek a gázkészülékek is a helyiségből veszik az égézhez szükséges levegőt de ezek rendelkeznek égéstermék elvezetéssel más néven kéménnyel, amelyen keresztül az a füstgáz a szabadba távozik. Ebbe a csoportba tartoznak a kéményes kombi cirkók (FÉG K18, Junkers Euroline ZW 23-1 KE...), ,kéményes vízmelegítők ( FÉG V4, Junkers W275...), kéményes konvektorok ( FÉG F8.50 P),állókazánok stb.

C., Zárt égésterű készülékek. Ezek a gázkészülékek az égéshez szükséges levegőt a külső légtérből veszik és az égés végbemenetele után az égéstermék szintén a szabadba távozik. Ebbe a csoportba tartoznak a parapettes konvektorok (FÉG F8.50 F) túrbós kombi cirkók (Junkers Euroline ZW 23-1 AE...) parapet cirkók (FÉG ZC18), parapet vízmelegítők (FÉG ZV4),

kondenzációs készülékek (Junkers ZBR 11-42A, BOSCH Condens 3000W ZWB 28-3 C...)

Vissza az előző oldalra